Vals plantagegeld

Helaas is er ook erg veel vals plantagegeld in omloop. Van de eerste 10 plantagetokens die ik via Ebay kocht waren er 7 vals...
Deze site geeft ook van de valse tokens natuurlijk geen compleet overzicht, maar de valse munten uit eigen verzameling en de afbeeldingen van valse munten die worden aangeboden op internet (ebay, marktplaats e.d.) worden in deze rubriek afgebeeld. Dus mocht je plantagegeld willen kopen dan kun je hier kijken of hij niet als vals of als fantasietoken opgenomen is.

Onderstaande afbeeldingen betreffen dus allemaal valse tokens:
Valse bankbiljetten:

Een geinig vals biljet van Tobacco Deli, naar aller waarschijnlijkheid wel gemaakt op echt oud papier, maar verder klopt er niet veel van qua omschrijving, verschillende talen door elkaar, rommelige opbouw.

Een leuk biljet van Bindjey, waarschijnlijk vals want voor zover bekend waren er geen officiŽle papiergeld uitgifte van de Bindjey Plantage.


Replicaís plantagegeld

Dit is natuurlijk weer iets aparts... van enkele plantagetokens zijn zilveren replica's uitgebracht. Op zich natuurlijk mooie en zeker verzamelwaardige munten maar geen echte dus:Replica's van plantage tokens van Onderneming Argasari en Onderneming Wampoe.
Mooie grote (45 mm.) zilveren munten.